Älskade stad tog cykeln till Almedalen

Söndag 1 juli bar det av till Gotland med Älskade stads nya leveranscykel. Med start på Ekerö och mål Almedalen. Vid ett frukostseminarium under Almedalsveckan avslöjade man att Malmö blir nästa stad för logistiksamarbetet Älskade stad.

Initiativet Älskade stad är ett samarbete för smartare och miljövänligare logistik i städer. Långsamtgående elfordon levererar ut paket till verksamheter i stadens kärna och tar med avfall tillbaka via en central samlastningscentral. Samarbetet mellan Ragn-Sells, Bring, Vasakronan och Stockholm stad har varit igång sedan januari 2017. Området för samlastningen utvidgas hela tiden och sedan några veckor kör Älskade stads elbilar även i Gamla Stan.

Det är Ragn-Sells chef för servicetjänster och en av de drivande bakom samlastningen som tog cykeln hela vägen till Visby. ”Vi vill med den här cykelturen uppmärksamma alternativa transport- och logistiklösningar i våra trafiktäta städer”, säger Erik Wastesson. Turen till Nynäshamn tog ca fem timmar där han fortsatte med nattbåten vidare till Gotland.

Följ Eriks färd till Visby och se filmen här!

Se filmen ⇧