Stephanie Larsen, chaufför Älskade Stad

Du har jobbat i ungefär två månader- hur går det att köra el-trailern?
Det går bra, men det var lite läskigt i början. Jag hade sett den på stan när jag jobbade som lastbilschaufför på ett annat företag och tänkt ”den där ser rolig ut att köra, men svår”. Framförallt är den klurig att backa, men jag har fått kläm på det nu tycker jag, den låter ju ingenting så man måste vara försiktig.

Får du några kommentarer på stan?
När jag ser att någon är nyfiken eller kommer fram och frågar brukar jag förklara att den fungerar ungefär som Ragn-Sells andra el-truckar som kör på centralen, men att vi har kopplat på ett stort släp. De flesta brukar tycka det är supercoolt. Eftersom det är ett långsamtgående elfordon är vi inte lika begränsade av regler som exempelvis lastbilar. T ex så har vi fått dispens från Stockholms Stad att köra på gågator som Drottninggatan. Men då måste man alltid vara extra försiktig.

Vad är det bästa med jobbet?
Arbetskompisarna och själva jobbet! Jag älskar ju allt som går att köra, och e-trailer hade jag ju aldrig provat på. Det känns också bra att köra ett miljövänligt fordon eftersom jag tycker att det är viktigt med miljöfrågor. Sen att jag kan lära kunderna något. Det är inte alla som vet hur man källsorterar och för dem brukar jag förklara att om de sorterar rätt blir det lättare för oss och tillsammans kan vi då se till att återvinna 90-100% av avfallet. Det blir win win för oss båda.