Mannen bakom taggen

Mattias Johansson är formgivaren som fick i uppdrag att ta fram ett grafiskt koncept för Älskade stad. Det skulle inte vara ett nytt varumärke men något som skulle vara lätt att ”hänga på” för andra som vill göra gott för staden.

Allt började för ungefär ett år sedan då Mattias blev ombedd av Kommunikationsavdelningarna på Bring och Ragn-Sells att konceptualisera initiativet som vid den tidpunkten inte hade något namn.

”Det var ju världens bästa idé, att förbättra miljön genom att köra samtransporter i staden med elbilar. De behövde ett namn och designkoncept som de båda kommunikationsavdelningarna kunde arbeta med”, säger Mattias.

Briefen till Mattias var också att det skulle vara både attraktivt och enkelt för andra företag och organisation som vill det bästa för staden skulle kunna hänga på.

”Jag tänkte, vi pratar ju alltid om ”landet”, den där resan och semesterön som något idylliskt och vackert som vi längtar bort till. Samtidigt glömmer vi nästan hemmaplan, där vi lever och bor. Det var dags att reclaima staden!”.

Resultatet blev konceptet #älskadestad med en grafisk profil för elbilen, arbetskläder, webbsida, illustrationer med mera.

Om Mattias:
Mattias driver företaget Brigad AB och arbetar med kunder som Ragn-Sells, Björn Borg, Peab, SkiStar, PS-Communication mfl.