El-trailer och samverkan för en bättre atmosfär

Nu rullar Stockholms första el-trailer i city med budskapet Älskade stad. Bakom initiativet står Ragn-Sells och Bring som samordnar paketleveranser i city för att minska utsläppen, trafiken och bullernivån. Tillsammans tar man steget mot en bättre atmosfär.

El-trailern, som tillhandahålls av Ragn-Sells, lastas varje morgon i Zenit-garaget på Klara Norra Kyrkogata med Brings leveranser till city. Sen bär det ljudlöst iväg, delvis på gator där andra fordon inte får åka. Rutten går via Mäster Samuelsgatan för några stopp vid Åhléns city. Sen tar sig el-trailern till Klarabergsgatan, Slöjdgatan, Drottninggatan och ner i Hötorgsgaraget. ”Många är nyfikna när vi kommer och vill veta mer om ”Älskade stad”. De reagerar också över att den går så tyst”, säger Jimmy Forsström, som tillsammans med Simon Lundin är förare av el-trailern.

Älskade stad är ett unikt samarbete mellan Ragn-Sells, Bring och Stockholms stad och går ut på att minska antalet bud i city. Istället samordnar man och alla Brings leveranser på de aktuella postnumren körs ut av Ragn-Sells el-trailer. När det är dags att hämta leveranser på eftermiddagen gör el-trailern även det. Under sina rundor passar Ragn-Sells på att ta med returemballage för återvinning.