Älskade stad tar cykeln till Almedalen

Söndag 1 juli bär det av till Gotland med Älskade stads nya leveranscykel. Starten går på Ekerö och målet är Almedalen. Vid ett frukostseminarium under Almedalsveckan avslöjar man nämligen den stad som står på tur för logistiksamarbetet Älskade stad.

Initiativet Älskade stad är ett samarbete för smartare och miljövänligare logistik i städer. Långsamtgående elfordon levererar ut paket till verksamheter i stadens kärna och tar med avfall tillbaka via en central samlastningscentral. Samarbetet mellan Ragn-Sells, Bring, Vasakronan och Stockholm stad har varit igång sedan januari 2017. Området för samlastningen utvidgas hela tiden och sedan några veckor kör Älskade stads elbilar även i Gamla Stan.

Det är Ragn-Sells chef för servicetjänster och en av de drivande bakom samlastningen som sätter sig på cykelsadeln på söndag. ”Vi vill med den här cykelturen uppmärksamma alternativa transport- och logistiklösningar i våra trafiktäta städer”, säger Erik Wastesson som ser fram emot cykelturen. Han räknar med att nå Nynäshamn på ca fem timmar innan han tar nattbåten vidare till Gotland.

Följ Eriks färd till Visby och se filmen här!

Se filmen ⇧